Monteur E

Ga direct naar onze vacatures

Werk jij graag met techniek en elektrische apparaten? Was jij vroeg al zo’n kind dat elk apparaat uit elkaar haalde en weer in elkaar probeerde te zetten? Dan is een baan als monteur E (elektrotechniek) vast iets voor jou!

In deze rol kom je te werken in de technische sector waarbij je belangrijkste taken zijn het vervaardigen, aanleggen, repareren en demonteren van elektrotechnische installaties en systemen. Als monteur elektrotechniek kun je bij verschillende opdrachtgevers aan de slag. Bij zowel regionale bedrijven als multinationals is er vaak vraag naar gekwalificeerde monteurs.

Je komt te werken aan een groot aantal installaties zoals datanetwerken, beheerssystemen, telecominstallaties, verlichting, beveiligingssystemen, verkeerssignalering en ga zo maar door. Behalve in de industrie kun je als monteur E ook ingezet worden bij overheden en particuliere opdrachtgevers. Je komt dus te werken op uiteenlopende locaties zoals ziekenhuizen, woningen, industriegebieden en kantoren. Ook kan je helpen bij het uitvoeren van prefab-werkzaamheden.

Wat moet je allemaal kunnen als monteur elektrotechniek?

Het vak monteur elektrotechniek is zoveel meer dan alleen maar de juiste kabeltjes verbinden. Je moet in deze rol veel kennis hebben van verschillende systemen, omdat je ingezet kan worden bij bijvoorbeeld het repareren van liften maar ook bij het beveiligen van een woonhuis. Je hebt dan ook diverse werkzaamheden en je moet beschikken over een groot aantal vaardigheden en kwaliteiten.

Want behalve het in elkaar zetten van systemen en machines, kun je ook verantwoordelijk zijn voor het onderhoud. Plotselinge problemen moeten worden opgelost en daarom moet je snel beslissingen kunnen nemen en goed samen kunnen werken met andere vakmensen en klanten.

Daarbij moet je als monteur E natuurlijk goede technische kennis hebben en deze kennis ook snel en correct toe kunnen passen. Zie jij jezelf wel in een rol waarbij je in chaotische situaties terecht kunt komen, te maken krijgt met particulieren en bedrijven die met de handen in het haar zitten en waarbij jij als redder in nood kunt dienen? Maar zie jij je ook betrokken zijn bij het bedenken van systemen en het uitvoeren van deze ideeën? In een baan waar je veel samenwerkt, goed kunt aangeven wat nodig is? Dan is een rol als monteur elektrotechniek (monteur E) je op het lijf geschreven!

Waarom Bowers?

Bowers is er voor jou! Samen vinden we voor jou de ideale baan. Uitdagend met de zekerheid van een vaste baan: dat vind je bij ons! Ben je bang om jarenlang hetzelfde, herhalende werk te doen? Niet bij ons! Samen zorgen we ervoor dat je komt te werken in een dynamische omgeving, van werkvoorbereiding tot uitvoering en op superyachts of in duurzame woonwijken: we bieden je voortdurend uitdagende en aansprekende projecten.

Bij ons krijg je alle ruimte om te groeien binnen functies die bij jou passen! Hebben we je interesse gewerkt? Neem dan een kijkje bij de vacatures om te zien of er wat voor jou tussen zit.

Overzicht vacatures

Er werden geen resultaten gevonden voor uw zoekterm.