Grondwerker

Ga direct naar onze vacatures

Je hebt het vast weleens meegemaakt: je bent ergens aan het werk en de stroom valt uit of er komt geen water meer uit de kraan. De kans is dan aanwezig dat wegwerkers per ongeluk een kabel of leiding geraakt hebben. Niet alleen vervelend voor jou, maar ook voor de wegwerkers die deze fout moeten herstellen. Dit had voorkomen kunnen worden als er een goede grondwerker in de buurt was geweest.

Een taak van een grondwerker is dus om ervoor te zorgen dat kabels of leidingen niet geraakt worden bij wegwerkzaamheden. Maar dit is lang niet alles dat een grondwerker doet. Wanneer leidingen of kabels (op)nieuw gelegd moeten worden wordt een grondwerker ingeschakeld. Deze graaft sleuven of geulen uit om deze leidingen en kabels in te verwerken. Ook het aanleggen van een riool kan horen tot het takenpakket van een grondwerker. Vaak werk je in deze rol samen met een machinist die graaft met een machine.

Waar kom je te werken?

Een grondwerker is vaak bezig met werkzaamheden onder een straat. Wanneer een nieuwe weg aangelegd wordt of een oude weg wordt vernieuwd, is een grondwerker aanwezig om ervoor te zorgen dat de kabels en leidingen op de juiste plaats komen te liggen. Oude telefoon-, stroom- en internetkabels kunnen soms kriskras door elkaar liggen, waardoor het belangrijk is dat goed aangegeven wordt waar alles ligt. Zo zorg je er samen voor met je collega’s dat de inwoners of gebruikers in de wijk zo min mogelijk overlast hebben van jullie werkzaamheden.

Je haalt dus geen eer uit de zichtbaarheid van je werk, maar eerder uit de onzichtbaarheid. Zonder jouw inbreng als grondwerker kunnen immers internet- en telefoonsignalen, drinkwater en afvalwater geen weg vinden onder onze straten. Ook voorkom je onveilige situaties, bijvoorbeeld bij het kapotgaan van waterleidingen waarbij plotselinge verzakking van de weg kan plaatsvinden. Jij lokaliseert het probleem en lost het op.

Om in deze rol succesvol te zijn is het zeer belangrijk dat je goed samen kunt werken, goede communicatieve vaardigheden hebt en stressbestendig bent wanneer zaken niet lopen zoals gepland. Kun jij dit allemaal? Dan is een rol als grondwerker je op het lijf geschreven!

Waarom Bowers?

Bowers is er voor jou! Samen vinden we voor jou de ideale baan. Uitdagend met de zekerheid van een vaste baan: dat vind je bij ons! Ben je bang om jarenlang hetzelfde, herhalende werk te doen? Niet bij ons! Samen zorgen we ervoor dat je komt te werken in een dynamische omgeving, van werkvoorbereiding tot uitvoering en op superyachts of in duurzame woonwijken: we bieden je voortdurend uitdagende en aansprekende projecten.

Wil je groeien in een nieuwe functie? Dat doen we samen. Dankzij ons Persoonlijk Ontwikkelingsplan en dankzij OPA (Ongelofelijke Persoonlijke Aandacht) helpen we je nóg beter te worden in wat je doet of dat te bereiken wat je wil. Bij ons krijg je alle ruimte om te groeien binnen functies die bij jou passen! Hebben we je interesse gewerkt? Neem dan een kijkje bij de vacatures om te zien of er wat voor jou tussen zit.

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 7