Waterfitter vacatures

Ga direct naar onze vacatures

In Nederland worden hoge eisen gesteld aan drinkwater. En terecht, want goed drinkwater is enorm belangrijk. Daarom is het ook belangrijk dat alle voorzieningen die met drinkwater te maken hebben goed gemaakt en onderhouden worden.

Daarom is het van belang dat er vakmensen werken aan ons drinkwatersysteem. En hier komt een waterfitter om de hoek kijken. In tegenstelling tot een loodgieter, werkt een waterfitter niet binnen huizen of andere gebouwen. Een waterfitter is werkzaam is aan waterleidingen in de straat of werkzaam aan bovengrondse installaties die behoren tot het waterleiding netwerk. Onderdelen van het werk van een waterfitter zijn bijvoorbeeld het vervangen of plaatsen van waterleiding en het onderhoud aan deze zelfde waterleidingen. Een belangrijke taak, omdat deze leidingen ervoor zorgen dat ons drinkwater in onze huizen, kantoren en winkels terecht komt.

Geen waterfitter maar gasfitter? Kijk dan hier voor onze vacatures voor gasfitters!

Waar werkt een waterfitter?

Een waterfitter werkt dus aan waterleidingen buiten gebouwen en kunnen daarom door heel het land werkzaam zijn. Een waterfitter is werkzaam in de Grond-, Weg- en Waterbouw en werkt binnen de infratechniek en infrastructuur. Je kunt bijvoorbeeld een waterfitter tegenkomen bij werkzaamheden aan een straat, waarbij het riool vernieuwt moet worden of er een nieuwe bestrating gelegd wordt.

Waar vroeger de leidingen voornamelijk uit gevaarlijke stoffen als asbestcement en lood, daar bestaan waterleidingen tegenwoordig vooral uit kunststof. Deze stof heeft als voordeel dat het goedkoop, duurzaam en sterk is. Omdat er veel mogelijkheden zijn met kunststof, dient een waterfitter deze mogelijkheden ook te kunnen benutten. Onder meer het verlijmen of verhitten om zo kunststofkoppelingen te kunnen koppelen (spiegellassen) hoort tot het takenpakket van een waterfitter.

Daarnaast hoor je in deze baan ook op de hoogte te zijn van de laatste wettelijke eisen en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van waterbeheer. Een zeer veelzijdige functie dus, waarbij je niet alleen goed met je handen moet zijn, maar ook communicatief goed onderlegd moet zijn. Je komt immers veel te werken met andere vakmensen, overheidsinstanties en projectmanagers. Een veelzijdige baan dus waarbij je medeverantwoordelijk bent voor één van de meest belangrijke, dagelijkse zaken: ons drinkwater.

Waarom Bowers?

Bowers is er voor jou! Samen vinden we voor jou de ideale baan. Uitdagend met de zekerheid van een vaste baan: dat vind je bij ons! Ben je bang om jarenlang hetzelfde, herhalende werk te doen? Niet bij ons! Samen zorgen we ervoor dat je komt te werken in een dynamische omgeving, van werkvoorbereiding tot uitvoering en op superyachts of in duurzame woonwijken: we bieden je voortdurend uitdagende en aansprekende projecten.

Wil je groeien in een nieuwe functie? Dat doen we samen. Dankzij ons Persoonlijk Ontwikkelingsplan en dankzij OPA (Ongelofelijke Persoonlijke Aandacht) helpen we je nóg beter te worden in wat je doet of dat te bereiken wat je wil. Bij ons krijg je alle ruimte om te groeien binnen functies die bij jou passen! Hebben we je interesse gewerkt? Neem dan een kijkje bij de vacatures om te zien of er wat voor jou tussen zit.

Overzicht vacatures

Er werden geen resultaten gevonden voor uw zoekterm.