Kraanmachinist

Ga direct naar onze vacatures

Een baan met overzicht en controle: dat heb je wanneer je aan de slag gaat als kraanmachinist. Als je op zoek bent naar een vacature kraanmachinist ben je veelzijdig inzetbaar. Behalve de bekende werkzaamheden als het uitgraven van sloten en geulen, het bouwrijp maken van bouwterreinen en het uitvoeren van sloopwerkzaamheden, kan een kraanmachinist ook ingezet worden bij het maken van taluds, maaiwerk, bomen rooien en in uitzonderlijke gevallen het onschadelijk maken van munitie.

Binnen de bouw en infra is een kraan een belangrijk onderdeel. Zoals je hierboven kon lezen gebruikt men kranen bij sloop, bouwrijp maken en uitgraven. Maar ook het verplaatsen van materiaal, laden en lossen van vrachtwagens en bij de overslag in havens zijn kranen onontbeerlijk.

Wat heb je nodig als kraanmachinist?

Omdat je als kraanmachinist breed inzetbaar bent, wordt er ook het nodige van je verwacht. Bij de ene opdracht is het belangrijk dat je goed het overzicht bewaart, terwijl bij het andere project details doorslaggevend kunnen zijn. Je werkt met grote apparatuur maar ook met een grote nauwkeurigheid. Bij een kleine fout kan immers de lading van een schip verloren gaan, een geul te diep uitgegraven worden of een deel van een gebouw gesloopt worden dat niet gesloopt mocht worden.

En daarbij dien je ten allen tijde rekening houden met de veiligheid. Niet alleen van jezelf, maar vooral voor mensen om je heen. Risico inschatten is een belangrijk onderdeel van je werk, omdat er vaak veel verschillende mensen rondlopen op een bouwterrein of werkvloer, die misschien niet zo’n goed overzicht hebben als dat jij hebt.

Behalve nauwkeurigheid, veelzijdigheid en een oog hebben voor veiligheid, wordt ook van een kraanmachinist verwacht dat hij of zij goed kan samenwerken, netjes werkt en technisch inzicht heeft.  Denk jij dat jij bovenstaande competenties hebt en lijkt het je wel wat om verantwoordelijk te zijn voor een belangrijk onderdeel in de bouw? Dan is een rol als kraanmachinist zeker wat voor jou!

Waarom Bowers?

Bowers is er voor jou! Samen vinden we voor jou de ideale baan. Uitdagend met de zekerheid van een vaste baan: dat vind je bij ons! Ben je bang om jarenlang hetzelfde, herhalende werk te doen? Niet bij ons! Samen zorgen we ervoor dat je komt te werken in een dynamische omgeving en bieden je dan ook enkel de mooiste vacatures voor kraanmachinist.

Wil je groeien in een nieuwe functie? Dat doen we samen. Dankzij ons Persoonlijk Ontwikkelingsplan en dankzij OPA (Ongelofelijke Persoonlijke Aandacht) helpen we je nóg beter te worden in wat je doet of dat te bereiken wat je wil. Bij ons krijg je alle ruimte om te groeien binnen functies die bij jou passen! Hebben we je interesse gewerkt? Neem dan een kijkje bij de vacatures om te zien of er wat voor jou tussen zit.

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 11