Kraanmachinist

Ga direct naar onze vacatures

Een baan met overzicht en controle: dat heb je wanneer je aan de slag gaat als kraanmachinist. Als kraanmachinist ben je veelzijdig inzetbaar en de vacatures breed. Behalve de bekende werkzaamheden zoals het uitgraven van sloten en geulen, het bouwrijp maken van bouwterreinen en het uitvoeren van sloopwerkzaamheden, kan een kraanmachinist ook ingezet worden bij het maken van taluds, maaiwerk, bomen rooien en in uitzonderlijke gevallen het onschadelijk maken van munitie.

Binnen de bouw en infra is een kraan een belangrijk onderdeel. Zoals je hierboven leest, worden kranen gebruikt bij sloop, bouwrijp maken en uitgraven. Maar ook het verplaatsen van materiaal, laden en lossen van vrachtwagens en bij de overslag in havens zijn kranen belangrijk.

Wat heb je nodig als kraanmachinist?

Omdat je als kraanmachinist breed inzetbaar bent, wordt er ook veel van je verwacht. Soms is het belangrijk dat je goed overzicht hebt, terwijl bij een andere project details doorslaggevend zijn. Je werkt met grote apparatuur maar ook met een grote nauwkeurigheid. Bij een kleine fout kan de lading van een schip verloren gaan, een geul te diep uitgegraven worden of een deel van een gebouw gesloopt worden dat niet gesloopt mocht worden.

En daarbij moet je altijd rekening houden met de veiligheid. Niet alleen van jezelf, maar ook voor mensen om je heen. Risico inschatten is een belangrijk onderdeel van je werk. Er lopen vaak veel verschillende mensen rond op een bouwterrein of werkvloer, die misschien niet zo’n goed overzicht hebben als dat jij.

Behalve nauwkeurigheid, veelzijdigheid en een oog hebben voor veiligheid, wordt ook van een kraanmachinist verwacht dat hij of zij goed kan samenwerken, netjes werkt en technisch inzicht heeft. Heb jij bovenstaande competenties en lijkt het je wel wat om verantwoordelijk te zijn voor een belangrijk onderdeel in de bouw? Dan is een rol als kraanmachinist zeker wat voor jou.

Waarom Bowers?

Bowers is er voor jou! Samen vinden we voor jou de ideale baan. Uitdagend met de zekerheid van een vaste baan: dat vind je bij ons. Samen zorgen we ervoor dat je komt te werken in een dynamische omgeving en bieden je dan ook de mooiste vacatures voor kraanmachinisten.

Wil je groeien in een nieuwe functie? Dat doen we samen. Dankzij ons Persoonlijk Ontwikkelingsplan en persoonlijke aandacht helpen we je nóg beter te worden in wat je doet of dat te bereiken wat je wil. Bij ons krijg je alle ruimte om te groeien binnen functies die bij jou passen!

Hebben we je interesse gewerkt? Neem dan een kijkje bij de vacatures om te zien of er wat voor jou tussen zit.

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 17