Bouwkundig tekenaar vacatures

Ga direct naar onze vacatures

Ben jij een bouwkundig tekenaar? Vind je het leuk om te werken met AutoCAD, Inventor of Revit? Check dan onze bouwkundig tekenaar vactures via bovenstaande button! Hieronder leggen we je uit wat je gaat doen als bouwkundig tekenaar en waarom je het beste voor Bowers kunt kiezen.

Het verschil tussen een tekening van een bouwkundig tekenaar en een architect

Een bouwkundig tekenaar weet dit al lang: het bouwen van een constructie begint altijd aan de tekentafel. En hoewel een tekening van een architect een mooi beeld geeft van het eindproduct, het gebouw, is deze tekening niet voldoende voor aannemers om ook echt aan de slag te gaan. Een tekening van een architect bevat simpelweg te weinig informatie om concreet aan de slag te kunnen.

Om de vertaalslag van architect tot aannemer te maken is nóg een tekening nodig. Deze wordt gemaakt door een bouwkundig tekenaar. Deze voegt cruciale informatie toe aan een tekening: zoals afmetingen, materiaalgebruik en waar leidingen komen. Een bouwkundig tekenaar (of technisch tekenaar) moet heel zorgvuldig te werk te gaan omdat een enkele fout kan leiden tot vertragingen en overschrijding van het budget.

Het gemiddelde salaris van een bouwkundig tekenaar is 2.755 euro

Wat doet een bouwkundig tekenaar?

De bouwkundig tekenaar is de schakel tussen aannemer en architect. Maar dat is niet het enige dat een technisch tekenaar doet. Je moet ook verstand hebben van technische en juridische voorwaarden, omdat het geplande gebouw aan een groot aantal voorwaarden moet voldoen. Vragen die je jezelf af moet stellen zijn bijvoorbeeld:

  • Is het realistisch wat de architect heeft bedacht?
  • Kan het materiaal wat gebruikt moet worden ook echt gebruikt worden?
  • Voldoet de constructie aan de wettelijke eisen?
  • Voldoet de constructie aan bouwkundige eisen?

Behalve uitvoerend geef je ook advies. Als bouwkundig tekenaar begeleidt je architecten, aannemers, leveranciers, vakmensen en andere partijen om een project tot een goed einde te brengen. Je bent tijdens de uitvoer van een project een belangrijk aanspreekpunt en moet dus snel kunnen schakelen bij onvoorziene problemen. Als bouwkundig tekenaar moet je creatief zijn en snel kunnen beslissen. En daarnaast moet je ook nog heel nauwkeurig zijn en goed kunnen samenwerken met een groot aantal mensen. Als CAD-tekenaar moet je ook kunnen werken met technische tekensoftware. 

Lijkt dit je wat en passen bovenstaande competenties bij jou? Bekijk dan eens onze bouwkundig tekenaar vacatures!

Bouwkundig tekenaar vacatures

Bowers is er voor jou! Samen vinden we voor jou de ideale baan. Uitdagend met de zekerheid van een vaste baan: dat vind je bij ons! Liever niet jarenlang hetzelfde, herhalende werk doen? Niet bij ons! Samen zorgen we ervoor dat je komt te werken in een dynamische omgeving als bouwkundig tekenaar: we bieden je voortdurend uitdagende en aansprekende projecten.

Wil je groeien in een nieuwe functie? Dat doen we samen. We helpen we je nóg beter te worden in wat je doet of dat te bereiken wat je wil. Bij ons krijg je alle ruimte om te groeien binnen functies die bij jou passen! Hebben we je interesse gewekt? Neem dan een kijkje bij de vacatures voor bouwkundig tekenaar om te zien of er wat voor jou tussen zit. Bekijk hier onze andere bouw of bouwkunde vacatures.

Overzicht vacatures

Er werden geen resultaten gevonden voor uw zoekterm.