Projectontwikkelaar vacatures

Ga direct naar onze vacatures

Ben je toe aan een nieuwe stap? Of wil ben je juist startend? Neem een kijkje bij onze projectontwikkelaar vacatures en klik op de button!

Werken als projectontwikkelaar is denken in kansen en investeren in duurzame vastgoed projecten. Bowers denkt graag hierin met je mee. Hieronder lees je daarom:

  • Hoe is het om te werken als projectontwikkelaar.
  • Voor degene die willen starten als projectontwikkelaar: wat doet een projectontwikkelaar.
  • En als laatste: waarom zou je voor Bowers kiezen voor interessante projectontwikkelaar vacatures.

Lees verder, en benut deze kans!

Werken als projectontwikkelaar

Als projectontwikkelaar investeer je in vastgoedprojecten of je benut kansen op het gebied van vastgoed. Je zet grote bouwprojecten op en laat deze uitvoeren. Je bent van begin tot eind betrokken bij het project, en houdt resultaten nauwkeurig in de gaten, zodat er geen overschrijding van het budget plaatsvindt. Een interessante baan, omdat je niet alleen met veel partijen te maken hebt, maar ook grote kennis moet hebben van regelgeving en financiën.

Het neerzetten van een constructie of gebouw heeft veel voeten in aarde. Regelgeving, onvoorziene kosten, onverwachte tegenslagen, afspraken met klanten en instanties maakt van elk project een unieke uitdaging. Om alles goed in kaart te brengen, start je als projectontwikkelaar vaak met een haalbaarheidsstudie. Onderdeel hiervan kan ook zijn het uitvoeren van een planologisch- of archeologisch onderzoek, sloopkosten, architectonische kosten en vergunningen. En zelfs als een plan haalbaar lijkt kan het zijn dat deze geen doorgang heeft. Gemeentes kunnen andere plannen hebben of er zijn uit de samenleving bezwaren. Na dit alles afgewogen te hebben kan de projectontwikkelaar pas beslissen of het project rendabel genoeg is om uit te voeren.

Wat doet een projectontwikkelaar?

Bij een vastgoedproject werken vaak meerdere projectontwikkelaars samen. Het is immers slim om het risico te delen. Ook kan je je zo bezighouden met meerdere projecten, omdat projecten vaak jaren kunnen duren. Omdat je ook te maken hebt met regelgeving, richten veel projectontwikkelaars zich op een specifiek deel van de markt zoals woningontwikkeling of het ontwikkelen van commercieel vastgoed.

Er komen veel verschillende facetten kijken bij het ontwikkelen van een project. Dat maakt dat dit een risicovol beroep is, waarbij je soms flinke financiële tegenslagen mag verwachten. Er zijn opleidingen tot projectontwikkelaar, maar het is vooral een ervaringsvak. Je hebt brede kennis nodig van financiën, juridisch onderlegd zijn en je moet een goed netwerk kunnen onderhouden. Communicatieve vaardigheden zijn in dit vak zeker belangrijk, omdat je met veel partijen overlegt en het ook belangrijk is dat je de juiste mensen kent. Nu weet jij het antwoord op de vraag 'wat doet een projectontwikkelaar'.

Herken jij jezelf in bovenstaande competenties en ben je niet bang om risico’s te nemen? Dan is een baan als projectontwikkelaar vast iets voor jou!

Wat verdient een projectontwikkelaar?

Een projectontwikkelaar verdient gemiddeld 4165 euro bruto per maand. De salarisrange ligt gemiddeld ongeveer tussen 3545 euro bruto en 4790 euro bruto per maand. Als junior projectontwikkelaar (minder dan 2 jaar ervaring) verdien je gemiddeld 3200 euro bruto per maand. Dit bedrag valt gemiddeld gezien buiten de salarisrange en kan daardoor als een zeer laag salaris worden beschouwd. Echter, ben je medior projectontwikkelaar (3 tot 5 jaar werkervaring)? Dan stijgt je salaris fors. Het gemiddelde salaris van een medior projectontwikkelaar is 4715 euro bruto per maand. Ben je senior projectontwikkelaar (meer dan 5 jaar werkevaring)? Dan is je gemiddelde salaris 4920 euro bruto per maand. Dat gemiddelde salaris kan als zeer hoog worden beschouwd, omdat het ook buiten de gemiddelde salarisrange valt. Bij Bowers zorgen we altijd voor een goed salaris.

Waarom Bowers voor projectontwikkelaar vacatures?

Bowers is er voor jou! Samen vinden we voor jou de ideale baan als projectontwikkelaar. Uitdagend met de zekerheid van een vaste baan: dat vind je bij ons! Samen zorgen we ervoor dat je komt te werken in een dynamische omgeving, van werkvoorbereiding tot uitvoeringin duurzame woonwijken: we bieden je voortdurend uitdagende en aansprekende projecten.

Hebben we je interesse gewerkt? Bekijk dan nu onze projectontwikkelaar vacatures! Of neem direct contact op en we bespreken graag de mogelijkheden.

Overzicht vacatures

Er werden geen resultaten gevonden voor uw zoekterm.