Projectontwikkelaar vacatures

Ga direct naar onze vacatures

Wat doet een projectontwikkelaar? Als projectontwikkelaar investeer je in vastgoedprojecten of je benut kansen op het gebied van vastgoed. Je bent van begin tot eind betrokken bij het project, en houdt resultaten nauwkeurig in de gaten, zodat er geen overschrijving van het budget plaatsvindt. Een lastige baan, omdat je niet alleen met veel partijen te maken hebt, maar ook grote kennis moet hebben van regelgeving en financiën.

Het neerzetten van een gebouw heeft meer voeten in aarde dan dat je misschien in eerste instantie denkt. Regelgeving, onvoorziene kosten, onverwachte tegenslagen en lastige klanten en instanties maakt van elk project een unieke uitdaging. Om alles goed in kaart te brengen, start je als projectontwikkelaar vaak met een haalbaarheidsstudie. Onderdeel hiervan kan ook zijn het uitvoeren van een planologisch- of archeologisch onderzoek, sloopkosten, architectonische kosten, vergunningen en ga zo maar door. En zelfs als een plan haalbaar lijkt kan het zijn dat deze geen doorgang heeft. Gemeentes kunnen dwars gaan liggen of er kunnen uit de samenleving bezwaren komen. Na dit alles afgewogen te hebben kan de projectontwikkelaar pas beslissen of het project rendabel genoeg is om uit te voeren.

Wat doet een projectontwikkelaar?

Bij een vastgoedproject werken vaak meerdere projectontwikkelaars samen. Het is immers slim om het risico te delen. Ook kan je je zo bezighouden met meerdere projecten, wat verstandig is omdat projecten vaak jaren kunnen duren. Omdat er ook allerlei lastige regelgeving bestaat, richten veel projectontwikkelaars zich op een specifiek deel van de markt zoals woningontwikkeling of het ontwikkelen van commercieel vastgoed.

Zoals hierboven staat beschreven komt er behoorlijk wat kijken bij het ontwikkelen van een project. De grote onzekerheid maakt dat dit een zeer risicovol beroep is, waarbij je soms flinke financiële tegenslagen kunt verwachten. Er zijn opleidingen tot projectontwikkelaar, maar het is vooral een ervaringsvak. Je hebt brede kennis nodig van financiën, juridisch onderlegd zijn en je moet een goed netwerk kunnen onderhouden. Communicatieve vaardigheden zijn in dit vak zeker belangrijk, omdat je met veel partijen schakelt en het ook belangrijk is dat je de juiste mensen kent. Nu weet jij het antwoord op de vraag 'wat doet een projectontwikkelaar'.

Herken jij jezelf in bovenstaande competenties en ben je niet bang om risico’s te nemen? Dan is een baan als projectontwikkelaar vast iets voor jou!

Waarom Bowers voor projectontwikkelaar vacatures?

Bowers is er voor jou! Samen vinden we voor jou de ideale baan als projectontwikkelaar. Uitdagend met de zekerheid van een vaste baan: dat vind je bij ons! Ben je bang om jarenlang hetzelfde, herhalende werk te doen? Niet bij ons! Samen zorgen we ervoor dat je komt te werken in een dynamische omgeving, van werkvoorbereiding tot uitvoering en op superyachts of in duurzame woonwijken: we bieden je voortdurend uitdagende en aansprekende projecten.

Hebben we je interesse gewerkt? Neem dan een kijkje bij de projectontwikkelaar vacatures om te zien of er wat voor jou tussen zit.

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 2 van 2