Gas fitter

Ga direct naar onze vacatures

Ondanks dat de gaswinning terugloopt zijn er nog steeds een enorm aantal gasleidingen en installaties te vinden in Nederland. In ons land ligt zo’n 15.500 kilometer aan gasleidingen binnen ons land waardoor elk jaar ongeveer 125 miljard kubieke meter gast wordt getransporteerd. Omdat deze leidingen beheert moeten worden, is er volop vraag naar gasfitters.  

Geen gasfitter maar waterfitter? Kijk dan hier voor onze vacatures voor gasfitters!

Wat doet een gasfitter?

Een gasfitter is een professional die zowel aan onder- als bovengrondse gasleidingen en installaties werkt. Over het algemeen zijn deze specialisten werkzaam in de grond-, weg- en waterbouw (GWW). Vaak werkt een gasfitter in opdracht van een netbeheerder of zijn ze werkzaam voor de Nederlandse Gasunie. Dit omdat de Gasunie verantwoordelijk is voor de werking, ontwikkeling en beheer van het Nederlandse gastransportnetwerk.

Je zal een gasfitter niet snel aan het werk zien in woningen, dit omdat deze gasinstallaties niet tot de infra van netbeheerders horen. Gasfitters werken wel vaak aan complexe installaties, die zij ook moeten testen en onderhouden. Ook zijn opdrachten op zee niet uitgesloten, om daar gasleidingen aan te leggen of te onderhouden.

Variërend werk

Doordat je op veel verschillende plekken aan het werk kunt als gasfitter, is deze functie nooit saai en zeer dynamisch. Omdat je werkt met complexe installaties, corrosiegevoelige gasleidingen en onderhoudsgevoelige infrastructuur, hangt er behoorlijk wat af van een gasfitter. Een klein foutje kan immers grote gevolgen hebben. Wanneer je deze rol wil bekleden, dien je dan ook stressbestendig te zijn en zeer nauwkeurig te werken. Ook moet je goed met mensen om kunnen gaan, omdat je in de functie van gasfitter met vele partijen moet schakelen zoals netbeheerders, gebruikers en overheden. Kortom: een baan als gasfitter is veelzijdig én uitdagend!

Waarom Bowers?

Bowers is er voor jou! Samen vinden we voor jou de ideale baan. Uitdagend met de zekerheid van een vaste baan: dat vind je bij ons! Ben je bang om jarenlang hetzelfde, herhalende werk te doen? Niet bij ons! Samen zorgen we ervoor dat je komt te werken in een dynamische omgeving, van werkvoorbereiding tot uitvoering en op superyachts of in duurzame woonwijken: we bieden je voortdurend uitdagende en aansprekende projecten.

Wil je groeien in een nieuwe functie? Dat doen we samen. Dankzij ons Persoonlijk Ontwikkelingsplan en dankzij OPA (Ongelofelijke Persoonlijke Aandacht) helpen we je nóg beter te worden in wat je doet of dat te bereiken wat je wil. Bij ons krijg je alle ruimte om te groeien binnen functies die bij jou passen! Hebben we je interesse gewerkt? Neem dan een kijkje bij de vacatures om te zien of er wat voor jou tussen zit.

Overzicht vacatures

Er werden geen resultaten gevonden voor uw zoekterm.