Vacature projectleider Bouw

Ga direct naar onze vacatures

Ben jij iemand die veel verantwoordelijkheid neemt en toe is aan een nieuwe uitdaging in de bouw als projectleider? Klik dan op de button om onze projectleider/projectmanager bouw vacatures te zien!

Samengevat heb je als projectleider bouw een belangrijke en centrale rol binnen het team, heb je veel verantwoordelijkheid, heb je veel doorzettingsvermogen nodig en moet je communicatief sterk zijn. Hieronder lees je:

  • Wat doet een projectleider bouw?
  • Wat zijn de verantwoordelijkheden en competenties van een projectleider bouw?
  • Wat verdoeient een projectleider bouw?
  • Waarom projectleider bouw vacatures bij Bowers?

Wat doet een projectleider bouw?

Een projectleider bouw speelt een belangrijke rol. Je speelt als projectleider echt de centrale rol. Van begin tot het einde ben je betrokken bij een bouwproject. Dit zorgt ervoor dat geen dag in het leven van een projectleider hetzelfde is. 

Wat is belangrijk als projectleider bouw? Je bent specialist, voorzitter, manager, coach, leidinggevende en ondersteunend personeel. Je moet dan ook goed bestendig zijn tegen druk, stress en goed tegen veranderende omstandigheden kunnen.

Een projectleider in de bouw houdt een groot aantal ballen in de lucht, waarbij het elke dag een verrassing is wat er nu weer op je pad komt. De ene dag heb je veel werkoverleg bij het ene project en bij het andere project heb je te maken met een lastige instantie. Behoorlijk afwisselend dus!

Verantwoordelijkheden en competenties projectleider bouw

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het op rolletjes laten lopen van de aan jou toegewezen bouwprojecten. Je stuurt een eigen projectteam aan en je hebt overleg met verschillende afdelingen binnen het bedrijf zoals de directie, werkvoorbereiders, calculator en uitvoerders. Maar daarnaast ben je ook veel in contact met externe partijen zoals opdrachtgevers, adviseurs, overheden en onderaannemers.

Je verantwoordelijkheid ligt er als projectleider bouw in dat een project afgerond wordt binnen de planning, binnen de geraamde kosten en volgens de gestelde en geldende kwaliteitseisen en normen. 

Je moet goed inzicht hebben in alle fases van het bouwproject, een flinke dosis doorzettingsvermogen hebben en communicatief vaardig zijn. Ook moet je zeer nauwkeurig werken, omdat een kleine fout al grote gevolgen kan hebben.

Wat verdient een projectleider bouw?

Kortom als projectleider in de bouw heb je een enorm uitdagende functie met een grote verantwoordelijkheid. Afhankelijk van je competenties, verantwoordelijkheden en ervaring wordt je salaris bepaald. Het gemiddelde salaris van een projectleider bouw is 4.365 euro bruto per maand. De salarisrange van een projectleider bouw loon ligt tussen 3.6715 euro en 5.020 euro bruto per maand. Door ervaring op te doen op verschillende projecten (zoals dat bij Bowers kan) kan je groeien in jouw salaris. Ook helpen wij jou bij je ontwikkeling en heb je bij ons de mogelijkheid om te starten als junior projetleider en door te groeien naar volwaardig projectleider.

Projectleider bouw vacatures

Bowers heeft met enige regelmaat vacatures voor projectleider bouw open staan. Er is nog steeds een tekort aan personeel in de bouwsector en er moet de komende jaren nog flink wat bij gebouwd worden om het woningtekort te verminderen.

Samen vinden we voor jou de mooiste baan als projectleider bouw. Uitdagend met de zekerheid van een vaste baan: dat vind je bij ons in de civiele techniek. Geen zin om jarenlang hetzelfde, herhalende werk te doen? Samen zorgen we ervoor dat je komt te werken in een dynamische omgeving, op superyachts of in duurzame woonwijken: we bieden je voortdurend uitdagende en aansprekende projecten.

Hebben we je interesse gewerkt om te komen werken als projectleider bouw? Neem dan een kijkje bij de projectleider bouw vacatures om te zien of er wat voor jou tussen zit. Of kijk eens bij onze andere bouw vacatures.

 

Overzicht vacatures

Er werden geen resultaten gevonden voor uw zoekterm.