Calculator bouw vacatures

Ga direct naar onze vacatures

Binnen de bouw zijn er tal van zaken die terugkomen in een begroting. Aan de hand van het bestek, bouwkundige tekeningen en een hoop andere gegevens moet er materiaal worden ingekocht, bedacht worden welke machines ingezet dienen te worden en een schatting gemaakt worden van het aantal arbeidsuren en in te huren professionals. Deze berekeningen zijn het resultaat van het harde werk van een calculator.

Calculators zijn vaak in dienst van aannemers en zoals gezegd dus verantwoordelijk voor de berekening (calculatie) van kosten van een bouwproject. Zodra een calculator alle gegevens verzamelt heeft kan deze een goede inschatting maken van de begrote kosten, zodat de aannemer niet voor verrassingen komt te staan. Een hele verantwoordelijkheid, want een foute berekening kan er zomaar voor zorgen dat je baas flink verlies kan draaien op een project.

Wat doe je als calculator bouw?

Zoals je hierboven kan lezen is een calculator verantwoordelijk voor de berekening van de kosten. In de praktijk komt het erop neer dat je als calculator veel contact hebt met onder meer leveranciers van materialen, (onder)aannemers en verhuurbedrijven. Jouw doel is natuurlijk om de kosten zo laag mogelijk te houden, dus daarom is het ook belangrijk dat je goed kunt communiceren en weet waar kansen liggen of waar je het beste in kunt kopen.

Niet alleen heb je veel contact met externe partijen, ook ga je in deze functie veel overleggen met onder meer projectleiders, directie en andere afdelingen van het bedrijf waar je werkt. Zodra je met al deze partijen de kosten hebt afgestemd kun je de aanneemsom presenteren aan de directie. Omdat deze som voorgelegd gaat worden aan de opdrachtgever moet deze berekening goed onderbouwd zijn, anders loopt je bedrijf misschien wel een belangrijk project mis. Een rol als calculator is dan ook zeer verantwoordelijk en spannend, omdat een deel van de toekomst van het bedrijf op jouw schouders ligt. Een prachtige uitdaging dus!

Waarom Bowers?

Bowers is er voor jou! Samen vinden we voor jou de ideale baan. Uitdagend met de zekerheid van een vaste baan: dat vind je bij ons! Ben je bang om jarenlang hetzelfde, herhalende werk te doen? Niet bij ons! Samen zorgen we ervoor dat je komt te werken in een dynamische omgeving, van werkvoorbereiding tot uitvoering en op superyachts of in duurzame woonwijken: we bieden je voortdurend uitdagende en aansprekende projecten.

Wil je groeien in een nieuwe functie? Dat doen we samen. Dankzij ons Persoonlijk Ontwikkelingsplan en dankzij OPA (Ongelofelijke Persoonlijke Aandacht) helpen we je nóg beter te worden in wat je doet of dat te bereiken wat je wil. Bij ons krijg je alle ruimte om te groeien binnen functies die bij jou passen! Hebben we je interesse gewerkt? Neem dan een kijkje bij de vacatures om te zien of er wat voor jou tussen zit.

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 1 van 1