Bouw vacatures

Ga direct naar onze vacatures

Dus jij bent op zoek naar bouw vacatures? Je hebt het je vast niet vaak afgevraagd, maar wat is de bouw precies? Omdat ‘bouw’ een vrij breed begrip is, zijn er ook veel soorten uitleg mogelijk. Toch is de definitie van de bouw in één zin samen te vatten. Namelijk: de bouw is een bedrijfstak of sector die zich bezighoudt met het produceren van bouwwerken. Hieronder vallen niet alleen woningen en bedrijfspanden, maar ook civiele techniek en infrastructuur. Een behoorlijk gevarieerde sector dus!

Onderdelen van de bouw

Zoals hierboven gezegd houden professionals in de bouw zich bezig met het produceren van bouwwerken. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld woningen, kantoren, wegenbouw en bedrijfsgebouwen. Kort gezegd houdt men zich in de bouw bezig met het bereikbaar maken en het vormgeven van onze leefomgeving. Geen onbelangrijke taak dus! Binnen de sector wordt evenwel met bouw vaste bouwwerken (woningen, kantoren etc.) bedoeld, terwijl als er over infra(structuur) wordt gesproken, er omliggende (water)wegen worden bedoeld.

Bouw vacatures zijn er voor op kantoor of op locatie. Je kunt mee te komen helpen met de bouw van bijvoorbeeld gebouwen, aan weg- of waterwegen of andere vormen van infrastructuur. Vakmensen in de bouw kunnen zowel ingezet worden bij nieuwbouwprojecten als bij reparatie van bestaande gebouwen.

Waarvoor vind je bouw vacatures?

In de bouw wordt gewerkt van idee tot aan oplevering. Dat wil zeggen dat je in deze sector werkzaam kan zijn in alle delen van de bouwketen. Vandaar ook dat je in de bouw allerlei mensen tegen kunt komen. Zo kun je denken aan planners, tekenaars, projectmanagers, timmerlui, metselaars en uitvoerders. Organiseer of plan je graag? Of ga je liever met mensen om? Of ben je graag met je handen bezig? In de bouw kan het allemaal!

Toekomst in de bouw

Momenteel is er in de bouw veel vraag naar vakmensen. Onder meer door de gunstige economie en een groot aantal mensen dat met pensioen gaat lijkt het erop dat de vraag naar personeel voorlopig nog wel blijft, het aantal bouw vacatures blijft groeien. Onder meer het SBB (Stichting Beroepsonderwijs-Bedrijfsleven) geeft aan dat de kans op werk in deze sector goed is. Een mooie kans dus om jouw ideale vacature in de bouw te vinden.

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 71