Vacatures werkvoorbereider

Ga direct naar onze vacatures

Op zoek naar werkvoorbereider vacatures? Klik dan gelijk op de knop hierboven.

Wat doet een werkvoorbereider

Wat doet een werkvoorbereider? Als werkvoorbereider ben jij degene die er voor zorgt dat projecten goed van start gaan. Het is aan jou om te zorgen dat de planning goed is, alle materialen ingekocht worden, deze op het juiste moment aankomen en er voldoende personeel ingeroosterd is. Ook controleer je werktekeningen, pas je ze aan indien nodig en bepaal je de meest efficiënte werkwijze. Dit alles doe je met een budget in je achterhoofd, want je hebt immers een begroting om te halen.

Een werkvoorbereider is dus eigenlijk constant bezig met een complexe puzzel. Als werkvoorbereider heb je dan ook een afwisselende en uitdagende baan!

Waar kan je werken als werkvoorbereider

Vacatures voor werkvoorbereiders kom je in verschillende branches tegen. Als werkvoorbereider kan je aan de slag in de bouw, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en installatietechniek. Zo kan je bijvoorbeeld voor een aannemersbedrijf aan de slag, maar ook voor de overheid of een ingenieursbureau.

Vacatures voor werkvoorbereiders zijn lang niet overal hetzelfde. Bij (grote) bedrijven of complexe projecten kan het voorkomen dat het werk van een werkvoorbereider over verschillende functies is verdeeld, bijvoorbeeld: calculator, tekenaar, planner en inkoper.

Ook kan het zijn dat je als werkvoorbereider bij het ene bedrijf (of project) alleen in het voortraject betrokken wordt (denk hierbij aan bouwplaats inrichting, inkoop, plannen, etc.) en bij het andere bedrijf van a tot z betrokken bent (onderaannemers aansturen, kwaliteitscontrole, meer/minder werk opnemen, etc.). Lees dus altijd goed in een vacature welke werkzaamheden bij de rol horen.

Hoe word je werkvoorbereider?

Om te kwalificeren voor vacatures werkvoorbereider heb je een technische mbo, hbo of wo opleiding afgerond. Op alle niveaus kan je een mooie carrière tegemoet gaan. Bij grote, complexe projecten wordt wel vaak gevraagd naar hbo of wo opleidingsniveau.

Verder kan je ook nog cursussen of trainingen volgen om je verder te specialiseren of opleiden als werkvoorbereider. Denk bijvoorbeeld aan een cursus AutoCAD.

In een vacature werkvoorbereider wordt ook vaak gevraagd om iemand die ongekend goed is in organiseren en plannen. Iemand die sociaal is, goed in onderhandelen en goed op de details let. Onmisbare kwaliteiten in deze functie.

Enthousiast geworden over een baan als werkvoorbereider? Bekijk dan onze werkvoorbereider vacatures hieronder!

Wat verdient een werkvoorbereider?

Het gemiddelde salaris van een werkvoorbereider is 3300 euro bruto per maand. Als junior werkvoorbereider verdien je ongeveer 2805 euro bruto per maand en als senior werkvoorbereider ongeveer 3795 euro bruto per maand. Als junior werkvoorbereider verdien je gemiddeld 3205 euro bruto per maand en als senior werkvoorbereider (meer dan 5 jaar ervaring) verdien je 3375 euro bruto gemiddeld per maand.

Waarom werkvoorbereider vacatures bij Bowers?

Bowers is persoonsgericht! Samen vinden we voor jou een passende baan in de werkvoorbereiding. Uitdagend met de zekerheid van een vaste baan: dat is wat je bij ons krijgt. Geen dag is hetzelfde! Samen zorgen we ervoor dat je komt te werken in een dynamische omgeving, van werkvoorbereiding tot uitvoering en op superyachts of in duurzame woonwijken: we bieden je voortdurend uitdagende  projecten bij toonaangevende klanten.

Wil je groeien in een nieuwe functie als werkvoorbereider? Dat doen we samen, bekijk onze werkvoorbereider vacatures! Of ga je liever op een andere functie in de bouw aan de slag? Bekijk dan hier onze andere bouw vacatures!

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 27