Landmeter vacature

Ga direct naar onze vacatures

Wil je werken als landmeter of een vervolgstap maken als landmeter? Bekijk dan onze landmeter vacatures en klik op de button!

Hieronder lees je:

  • Wat ga je doen als landmeter?
  • Hoe word je landmeter?
  • Wat verdient een landmeter?
  • En waarom landmeter vacatures bij Bowers?

Wat doet een landmeter?

Simpel gezegd ben je als landmeter in de bouw verantwoordelijk voor het bemeten van grond waar gewerkt gaat worden. Je gaat bouwgrond opmeten, afpalen, uitzetten en inrichten.

Een landmeter gaat doorgaans op pad met een tachymeter, GPS, theodoliet, waterpasinstrument en 3D laser. Op locatie ga je vervolgens nauwgezet te werk om alle data in kaart te brengen. Het kan zijn dat je een situatiemeting moet doen, oftewel een eerste meting. Maar het komt ook voor dat je als landmeter moet komen om een mutatiemeting of revisiemeting te doen. Bij een mutatiemeting worden de resultaten vergeleken met de resultaten van een eerdere meting. Bij een revisiemeting is het jouw taak om wijzigingen ten opzichte van een vorige meting in kaart te brengen.

Landmeter vacatures zijn de opening naar een afwisselend bestaan. De ene keer help je bij het verbeteren van het wegennet, de andere keer sta je een volledige nieuwbouwwijk in te meten. Je hebt als landmeter een grote verantwoordelijkheid en een zeer belangrijke rol in de projecten waar je aan werkt.

Als landmeter werk je zowel in de buitenlucht als op kantoor: buiten verricht je alle metingen om deze vervolgens vanachter een bureau te verwerken.

 

Hoe word je landmeter?

Als je landmeter wilt worden in de bouw is het handig om een achtergrond in de GWW (grond-, weg- waterbouw) te hebben. Ook is kennis van AUTOCAD software een voordeel.

Maar veel belangrijker is nog dat je nauwkeurig werkt, onderzoekend van aard bent en topografisch sterk. Als landmeter moet je een goed gevoel voor ruimte, richting en omgeving hebben en denken in oplossingen. Als jij deze kwaliteiten bezit kun je veelal ‘on the job’ de fijne kneepjes van het landmeter vak leren.

Gezien je telkens naar een andere locatie moet, is het wel een vereiste dat je in het bezit van een rijbewijs bent.

Wist je trouwens dat een landmeter ook wel een geodeet wordt genoemd? Een mooi woord voor iemand die zich bezig houdt met geodesie: het bepalen van de vorm en de afmetingen van de aarde.

 

Wat verdient een landmeter?

Het salaris van een landmeter bij Bowers ligt meestal tussen – maar is niet beperkt tot - de €2375 en €3210 euro bruto per maand. Uiteraard is dit o.a. afhankelijk van je ervaring. Je hebt als landmeter ook nog genoeg ruimte om je in de loop van de tijd op te werken naar een hoger salaris. Het gemiddelde salaris van een landmeter is €2790 euro bruto per maand.

 

Waarom landmeter vacatures bij Bowers

Bowers is er voor jou! Samen vinden we de baan die bij je past. Werken bij Bowers is divers en afwisselend werk met een goed salaris. Wil je groeien in jouw functie? Dat doen we ook samen. We maken een persoonlijk ontwikkelingsplan en begeleiden je waar nodig om jouw doelen te behalen. 

Kortom ben je benieuwd geworden naar onze landmeter vacatures? Bekijk ze hier! Of klik hier voor andere vacatures in de civele techniek of GWW

 

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 4