Salaris timmerman

Bij het zoeken naar een baan als timmerman, is het salaris één van de factoren die je keuze bepaald. Maar wat kan je verwachten? Hoe hoog is het loon van een timmerman? Hieronder lees je wat je kunt verdienen als timmerman, maar ook de opties hoe je in de toekomst meer kunt verdienen.

Het vak timmerman is een ambachtelijk beroep waar nog steeds veel vraag naar is. Het salaris van een timmerman hangt af van een grote hoeveelheid factoren. Denk hierbij aan werkervaring, vakmanschap en het karakter van de opdracht. Daarnaast speelt het dienstverband van de timmerman een belangrijke rol.

De onderscheidende specialistische kennis van een timmerman

Hoe kan een timmerman zich onderscheiden en daardoor meer salaris krijgen? Een timmerman kan zich onderscheiden door zijn of haar specialistische kennis. Hoewel er tegenwoordig erg veel gebruik wordt gemaakt van standaard productie is er nog veel vraag naar maatwerk in het creëren of repareren van houten constructies. Vaak wordt er niet alleen met hout gewerkt, maar ook met andere materialen. Een timmerman kan werkzaam zijn in een grote hoeveelheid aan sectoren. Wanneer je als timmerman breed ontwikkelt groei je door naar allround timmerman en zal je daardoor ook meer gaan verdienen.

Wat verdient een timmerman?

Het gemiddelde salaris van een timmerman is 2735 euro bruto per maand. De salarisrange ligt gemiddeld tussen de 2325 en 3150 euro bruto per maand. Als junior timmerman verdien je gemiddeld rond 2705 euro bruto per maand. Ben je meer senior (meer dan 5 jaar ervaring)? Je verdient dan gemiddeld rond 2750 euro bruto per maand. 

Dienstverband als onderscheidende factor voor het salaris van een timmerman

Een timmerman met een uitstekend cv kan een behoorlijk hoog salaris verdienen. Uit het cv is immers zijn of haar ervaring en vakmanschap op te maken. In dit kader is een detacheringsovereenkomst zeer interessant voor een timmerman. Het salaris van een timmerman die bij een detacheringsbureau werkt is vaak hoger dan het salaris van een timmerman die in loondienst bij een timmerbedrijf werkt.

Een ander groot voordeel is dat een timmerman die bij een detacheringsbureau werkt, veel meer diversiteit in opdrachten krijgt en hiermee bijna vanzelf zijn of haar cv verrijkt. De veelzijdigheid aan opdrachten zorgt immers voor een veel bredere en specialistische kennis, die de waarde van de timmerman bijna automatisch verhoogt.

Detacheringsbureau voor timmermannen

Wil je werken in de techniek en heb jij interesse om je als timmerman aan te sluiten bij een detacheringsbureau? Dan zit je hier goed. Bowers is een aansprekend detacheringsbureau voor timmermannen. Wij hebben een groot aanbod aan uitdagende opdrachten met een toekomstgarantie. Hier komen bijna dagelijks nieuwe vacatures bij.

Wij hebben niet alleen een baan die bij je past maar denken ook graag met je mee hoe je jouw ambities voor de toekomst kunt realiseren. Dit doen we door een persoonlijke benadering waarbij we graag luisteren naar jouw wensen en je laten kennismaken met onze mogelijkheden om dit te realiseren. En uiteraard, tegen het juiste salaris.

Ben jij de timmerman die we zoeken? Dan komen we graag met jou in contact. Dit kun je doen door te reageren op een vacature, door het sturen van een open sollicitatie of neem contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar ambitieuze mensen die graag aan de weg timmeren.

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met Jesper: 06-29262015 Of jesper.hijstek@bowers.nl